A papagáj tulipánok

Ki az, aki korábban már ismerte a papagáj tulipánokat (parrot tulips)? Nekem szerencsém van, a házunk előző tulajdonosai nagyon szép barack színű papagáj tulipánokat telepítettek a kert egy napos pontjára. Minden tavasszal a csodájukra járok, immár hat éve. Gyanúm szerint az Apricot parrot lehet a kertemben.

 

Így saját tapasztalatból tudom tanúsítani, hogy páratlanok a tulipánok között. Számtalan leg-jelzővel illethetők: legnagyobb virágúak, legfeltűnőbb forma, legfodrosabb, legromantikusabb, némelyekre közülük pedig akár azt is mondhatjuk, hogy legharsányabb.

 

 

 

Inkább késői virágzásúak, a papagáj tulipánok akkor zendítenek rá igazán, amikor a hagyományos piros-sárgák sokszor már a szirmaikat is elhullatták.

 

A napfény hatására teljesen széttárják virágukat, kitárt torokkal üdvözlik a napot, majd este újra becsukódnak. Nekem ők a tátott szájjal éneklő virágok!

 

Száruk hosszú, de nem olyan erős, mint a rojtos tulipánoké, ezért különösen cserépbe ültetve, abból oldalra kihajolva nagyon bájos látványt nyújtanak. Rendkívül tartós vágott virágok és nálam a kertben is tartósak. A saját növényeim alapján merem kijelenteni, hogy napos, jó vízelvezetésű helyre ültetve évről-évre visszatérő vendégei lesznek a tavaszi kertnek.

 

 

 

 

 

Válassz kínálatunkból

A kert királynői vitathatatlanul a rózsák. Kínálatunkban a legkiválóbb nemesítők rózsái találhatók.

Hosszú életű évelő, mely évről évre egyre nagyobb bokorral és virágtömeggel hálálja meg a törődést.

A természetes hatású, szépen megkomponált kert hosszú életű tagjait elég csupán egyszer telepíteni.

Egy apró magban minden megtalálható, ami a csodához kell. Légy Te az, aki megteremti!

0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a shopba