Papaver rhoeas – Díszpipacs “Shirley” (min. 40 szem)

459 Ft

A Shirley díszpipacsok a halvány rózsaszín minden árnyalatában pompáznak! Valóban lenyűgöző látvány, tapasztalatból írom. Nálam soha nem maradhatnak el a kora nyári kertből.

Egyetlen tő tucatnyi virágot hoz, és bár minden virág csak egy napig él, soha nem maradunk virág nélkül! És soha nincs két egyforma virág:)

Vágott virágnak nem alkalmas, szirmait hamar elhullajtja. A nyári ágyásban gazdagon virágzó díszpipacsok látványa azonban felejthetetlen!

Leírás

Egynyári.

Január-februárban neveljünk palántát, vagy február-márciusban vethetjük szabadföldbe, vagy nagyobb, legalább 30 cm átmérőjű cserépbe is.

Palántanevelés esetén a mákszemeket a földkocka vagy vetőtálca felszínére vessük, ne, vagy csak vékonyan takarjuk legfeljebb egy kis vermikulittal, mert fényre csírázik.

Márciusban, még pici palánta formájában ültessük ki, mert később már nem viseli jól a gyökerei bolygatását. Erősebb fagyok esetén félbevágott pillepalackkal leborítva védjük a kis palántákat.

Helyben vetés esetén vessük a magokat legalább 30 cm átmérőjű fészkekbe, és max. 2 mm földdel takarjuk. Nagy foltokban ültetve igazán látványos.

Szeptemberben is vethetjük, a kis növények áttelelnek.

Téli vetéssel is nevelhető.

Napos helyet igényel. Magasra nő, levelei tőrózsában nőnek.

Júniusban virágzik. Jó nektárforrás, csalogatja a méheket.

Egyetlen tő tengernyi virágot nevel.

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Papaver rhoeas – Díszpipacs “Shirley” (min. 40 szem)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a shopba