Futó oroszlánszáj (Asarina scandens) - színkeverék (min. 20 szem)

621 Ft tart. ÁFA

Tátikához hasonló virágaival nagyon mutatós ez a félig télálló, strapabíró futónövény. Öt különböző színt tartalmaz a színkeverék (fehér, lila, rózsaszín, világoskék és sötétkék).

Nyáron tövét mulcsoljuk, és locsoljuk rendszeresen. Cserébe két és fél méteresre is felkúszik, de hajtásai támasztékot igényelnek.

Futtathatjuk pergolára, oszlopra vagy kerítésre, a látvány biztosan lélegzetállító lesz!

 

Leírás

Félig télálló évelő, télire takarást igényel.

 

Előcsíráztatása tálcán február környékén, az utolsó fagyok előtt 10-12 héttel. A magokat nyomkodjuk finoman a földdel teli tálcára, de ne takarjuk be újabb földréteggel. A talajt tartsuk nedvesen. A csírázás 14-21 napot vesz igénybe Amikor a növénykéknek már két levele van, akkor átültethetjük őket cserépbe (3-5 magonc/cserép), hogy megerősödjenek a gyökereik, és a fagyok elmúltával kiültethetjük őket a szabadba (célszerű kiültetés előtt pár napig egy átmeneti, védett helyen tárolni őket, hogy akklimatizálódni tudjanak). A beltéri vagy melegházban előcsíráztatott növények előbb kezdenek el virágozni.

 

Kültéri vetés: Közvetlenül a virágágyba március-április környékén, de mindenféleképpen a fagyok elmúltával. A magokat egymástól 30 cm-re vessük, ne takarjuk be földdel.

 

Virága a tátika virágára emlékeztető, tölcsér alakú. A virágzás időszaka június-júliustól egészen őszig tart.

 

Tápanyagban dús, homokos, jó vízáteresztő-képességű talajt kedvel. Lehetőleg napra vagy félárnyékba ültessük (különösen a forró nyarakon kell a tövet árnyékolnunk, mulcsoznunk). Bár rendszeresen kell öntöznünk, ügyeljünk rá, hogy pangó vízben, folyamatosan nedves talajban kirohadhat!

 

Szőlőszerűen kúszó hajtásai miatt újabban kedvelt évelő. Törékenynek tűnő hajtásai valójában igen strapabíróak, a növény nagy túlélő. Sokoldalúan használható növény, függőkosarakba is ültethetjük, de talajtakaróként is megállja a helyét, és tökéletesen alkalmas lugasok, tartók befuttatására is.

 

Amennyiben futtatni szeretnénk, vékony tartót, támasztékot, kerítéssel segítsük a növényt.

 

Ősszel visszavágható.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Futó oroszlánszáj (Asarina scandens) – színkeverék (min. 20 szem)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a shopba