Hasadt csészéjű nárcisz Taurus (5 db)

1,246 Ft tart. ÁFA

Egyedi megjelenésű fodros, hasadt csészéjű nárcisz. A külső lepellevelek idővel halvány sárgából fehérré érnek, míg a tölcsér egyre barackosabb árnyalatot vesz fel. Hagyma mérete: 12/14 cm.

Elfogyott

Leírás

Az álomszép hasadt csészéjű Taurus nárcisz halvány külső lepellevelei és pasztell színű fodros lazac-sárga tölcsérje egyedülálló látványt nyújt a tavaszi ágyásban. A virág érésével színe fokozatosan változik, a külső halványsárga lepellevelek fehérré fakulnak, kiemelve az egyre inkább barackos árnyalatúvá érő tölcsért. Csokorba kötve is látványos!

A nárciszok napos és félárnyékos helyen is szépen virítanak, és évente újabb szaporulattal hálálják meg a kezdeti befektetést. Vonzzák a méheket és az egyéb hasznos beporzókat. Télállók, melyeket a kártevők is elkerülnek. Prémium minőségű 12/14 cm körméretű hagymákat szállítunk.

A nárciszok a széltől védett, elsősorban napos helyeken mutatják legszebb pompájukat. Kedvelik a lazább talajokat, ezért ültetés előtt kevés szerves trágyával érdemes a talajt feljavítani, különösen ha talajunk kötött. Kis mennyiségű szerves trágya a hajtásnövekedés időszakában is kijuttatható. A növekedési időszakban, különösen aszályos periódusban ajánlott a locsolás.

Elvirágzás után hagyjuk a leveleket maguktól leszáradni, mielőtt eltávolítanánk őket, ami biztosítja a hagyma következő évi megfelelő tápanyag ellátását. A levélzet leszáradása után a hagymák kiemelhetők, majd ősszel új helyre telepíthetők, illetve talajban is maradhatnak, ha szeretnénk, hogy nárciszaink szépen elszaporodva telepeket alkossanak. 4-5 évente érdemes a hagymákat felásni és szétültetni. Az őszi ültetésig a hagymákat tartsuk száraz, hűvös helyen.

 

Talaj: megfelelő vízáteresztésű.

Fényigény: napos, félárnyékos.

Ültetés: ősz (szeptember – november)

Virágzás: március-április

Virág színe: fehér-barack-sárga

Hagyma mérete: 12/14 cm körméret

Magasság: 35 cm

Télállóság: igen

Egyéb: vágott virágnak is alkalmas

 

Ültetés menete: 15 cm mélységre, egymástól 12 cm távolságra.

 

Az ár 5 db hagymára vonatkozik.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Hasadt csészéjű nárcisz Taurus (5 db)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a shopba