Liziantusz - préritárnics (Eustoma grandiflorum) - Virágmag keverék - 6 fajta (30 mag összesen)

1,832 Ft tart. ÁFA

A kínálatunkban szereplő hat féle liziantuszmag keveréke. Összesen 30 szem/tasak, vagyis minden fajtából 5 szem van a tasakban.

Pelletált vetőmagok, vagyis minden egyes apró magocska pelletbe van csomagolva a könnyebb vetés és kezelhetőség érdekében.

Elfogyott

Leírás

Az Észak-Amerika és Mexikó füves pusztáiról származó liziantusz közkedvelt virágágyi és vágott virág. Éghajlatunkon egynyáriként nevelhető. Egyetlen virágszáron több bimbót nevel, amik fokozatos nyílásukkal biztosítják a sokáig tartó virágpompát. Levelei szürkés zöldek, simák, átellenesek, kissé pozsgásak.

Részletes beszámoló olvasható a blogban a liziantusz magról történő sikeres nevelésről!

Gondozása: napfényes helyet, tápanyagban gazdag, jó vízelvetésű talajt igényel.

Vetés: Magjai rendkívül aprók. Palántanevelés ajánlott. Január-februárban (12-13 héttel az utolsó fagyok előtt) vessük a vetőtálca felszínére, a magot földdel takarni nem szabad, mivel fényre csírázik. A csírázáshoz 21-24 Celsius hőmérséklet, állandó páratartalom és fény szükséges. Fontos a szellőzés a gombabetegségek elkerülése érdekében. Kelés után ajánlott a hőméréskletet 16-21 Celsiusra csökkenteni.

Átültetés: A palántákat négy leveles korban (50-60 nap) ajánlott nagyobb cserépbe, jó minőségű tápdús földbe ültetni, majd a tavaszi fagyok elmúltával szabadföldbe illetve fóliasátorba ültethetők. Minden növekedési szakaszban mérsékelt locsolást igényel, nem szereti a túlöntözést. Locsolások között földje enyhén kiszáradhat. Növekedése lassú, 5 hónap (155-165 nap) alatt éri el a virágzást.

Dőlésre hajlamos! Magas szára a szél és eső hatására könnyen megdől, ezért karózni vagy nagyobb mennyiségben ültetve hálózni célszerű.

Magassága: 60-90 cm

Szabadföldi vetés a lassú növekedés miatt nem ajánlott!

Erdeti élőhelyén évelő növény. Hazánkban melegházban áttelelhet, bár ennek sikere kicsi, mivel gomba- és egyéb betegségek támadhatják meg.

Az apró magok a könnyebb kezelhetőség érdekében pellettel vannak körülvéve.

Az ár 30 szem pelletált magra vonatkozik.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Liziantusz – préritárnics (Eustoma grandiflorum) – Virágmag keverék – 6 fajta (30 mag összesen)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a shopba