Őszirózsa - Callistephus (Aster) chinensis - Valkyrie Hollander Salmon (min. 30 szem)

460 Ft

A Valkyrie Hollander Salmon meleg, telt lazac árnyalata ritkaságnak számít az őszirózsák között. Tűszerű szirmaival csodálatos struktúrát képez kiskertben és csokrokban egyaránt. Hosszú szárú, gazdagon virágzó fajta, egyetlen növényről akár 6-8 virágszál is szüretelhető.  Vágott virágként is kiváló, legalább egy hétig bírja vázában.

Elfogyott

Leírás

Egynyári.

Márciusban palántanevelés ajánlott. 72 rekeszű vetőtálcára vessük 6-8 héttel az utolsó fagyok előtt. 21-22 Celsius fokon 7-14 napon belül csírázik. Az utolsó fagyok elmúltával, kiszoktatás után ültessük végső helyére. Érdemes fiatal palántaként kis méretű növényeket kiültetni, mert nem szereti a gyökérbolygatást. Késői kiültetés rövidebb virágszárat eredményez.

Tőtávolság: 12-25 cm.

Áprilistól megpróbálkozhatunk szabadföldi vetéssel is, reménykedve abban, hogy már nem lesz kemény fagy. Igazán májustól ajánlott a szabadföldi vetés.

Mivel hosszú szárat növeszt, a szárak megdőlésének megelőzésére érdemes uborkahálót feszíteni a fiatal növényekre, hogy abba nőjenek bele. Nem kell visszacsípni a főhajtást.

Napos helyet, tápdús földet igényel.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Őszirózsa – Callistephus (Aster) chinensis – Valkyrie Hollander Salmon (min. 30 szem)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a shopba