Gyűszűvirág – Digitalis purpurea – Candy Mountain Rose (min. 20 szem)

711 Ft

A gyűszűvirágok hagyományosan kétnyáriak (tavasszal vagy ősszel vetve a következő év tavaszán virágoznak). De megérik a várakozást, mert csoportosan ültetve a Candy Mountain Rose gyűszűvirág tömve telt vidám csengettyűi ellenálhatatlan hangulatot kölcsönöznek a kertnek! Egy valódi klasszikus, innovatív külsővel – az első gyűszűvirág, aminek kis fejecskéi nem lefelé, hanem felfele mosolyognak! Vágott virágként is kiváló.

Leírás

Kétnyári.

Vetőtálcára vessük február/márciusban, a magokat ne takarjuk. Lassan nő. A palántákat kiszoktatás után ültessük szabadföldbe, és főleg kezdetben védjük a csigáktól. A következő év tavaszán hoz virágot.

90-120 cm magasra nő és 30-45 cm széles tőrózsát képez. A többi gyűszűvirággal ellentétben a virágfejek felfelé mosolyognak, ezért csoportosan ültetve igazán színes, szívet melengető látvány a kertben.

Igazán a félárnyékos, tápdús, nedves de jó vízelvezetésű talajt kedveli, de napos helyen is nevelhető. Különösen jól mutat kerítés mellett, a virágágyás hátsó részében és ligetek szélén.

A magok nagyon aprók, körültekintően bánjunk velük.

A növény minden része mérgező!

 

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Gyűszűvirág – Digitalis purpurea – Candy Mountain Rose (min. 20 szem)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a shopba