Kála – (Zantedeschia) – Picasso (1 db gumó)

1,161 Ft

Egy kis extra törődést ki bán, ha cserébe ilyen káprázatos virágokkal lesz megjutalmazva?

Homokkal elegyített földbe ültessük a kála gumókat május második felében, hogy nyár végére csodás tölcsérekkel legyen tele a cserép vagy a kert. Márciusban elő is hajtathatjuk.

Nem télálló, a gumókat a dáliákhoz hasonlóan telelteni kell.

Elfogyott

Leírás

Ültetés: homokkal lazított virágföldbe ültessük. Csak akkor ültessük el, ha már az éjszakai hőmérséklet nem hűl 10 fok alá. A cserepet vagy kaspót töltsük meg virágfölddel és 8-10 centi mélyre ültessük a gumót. A kaspó legyen minimum 20 centi magas és ugyan ennyi széles, mert a növény terjeszkedni fog.

Márciusban el lehet kezdeni a gumók előhajtatását, erre a célra minden nagyobb cserép vagy balkonláda megfelel. Pár centis virágföld vagy tőzegrétegre helyezem a gumókat és épp csak kevés földet szórok rájuk. Szórófejes locsolóval öntözöm, de épphogy csak nedves legyen a föld. A csírázáshoz szükséges hőmérséklet 16-22 °C. Kiültetésük a csírázás után aktuális, amikor az éjszakai hőmérséklet már nem esik 10 fok alá.

Teleltetése: Miután elvirágzott 4-6 héten keresztül pihentessük a növényt, ne kapjon se vizet, se tápoldatot. Az első fagyok előtt szedjük ki a gumót és homokba, vagy fűrészporba dugva száraz, fagymentes helyen teleltessük át.

 

Május második felétől a kertbe is ültethetjük, de a gumók alá tegyünk sóder réteget, hogy elősegítsük a víz elvezetését, mert a gumók nem bírják a pangó vizet.

 

Napos helyet igényel. Ha cserépben van, a nyári hőségben vigyük árnyékosabb helyre, ne hagyjuk a tűző napon.

 

Virág magassága: 30-40 cm.

Virágzás ideje: augusztus-szeptember

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kála – (Zantedeschia) – Picasso (1 db gumó)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a shopba