Actaea – botanikai nárcisz (5 db)

1,490 Ft

Illatos nárcisz, talán az egyik legősibb fajta amit termesztettek.

Készleten

Leírás

Az illatos Actaea nárcisz bódító illatfelhőbe vonja és romantikus tündérkertté varázsolja kertünket. Hosszú szárú, későn nyíló fajta, ami vágott virágnak is kiváló. Nagyobb csoportban célszerű ültetni.

Napos és félárnyékos helyen is szépen virít, és évente újabb szaporulattal hálálja meg a kezdeti befektetést. Vonzza a méheket és az egyéb hasznos beporzókat. Télálló, melyet a kártevők is elkerülnek. Prémium minőségű 12/14 cm körméretű hagymákat szállítunk.

A nárciszok a széltől védett, elsősorban napos helyeken mutatják legszebb pompájukat. Kedvelik a lazább talajokat, ezért ültetés előtt kevés szerves trágyával érdemes a talajt feljavítani, különösen ha talajunk kötött. Kis mennyiségű szerves trágya a hajtásnövekedés időszakában is kijuttatható. A növekedési időszakban, különösen aszályos periódusban ajánlott a locsolás.

Elvirágzás után hagyjuk a leveleket maguktól leszáradni, mielőtt eltávolítanánk őket, ami biztosítja a hagyma következő évi megfelelő tápanyag ellátását. A levélzet leszáradása után a hagymák kiemelhetők, majd ősszel új helyre telepíthetők, illetve talajban is maradhatnak, ha szeretnénk, hogy nárciszaink szépen elszaporodva telepeket alkossanak. 4-5 évente érdemes a hagymákat felásni és szétültetni. Az őszi ültetésig a hagymákat tartsuk száraz, hűvös helyen.

Talaj: megfelelő vízáteresztésű.

Fényigény: napos, félárnyékos.

Ültetés: ősz (szeptember – november)

Virágzás: március-április

Virág színe: fehér-narancs

Hagyma mérete: 12/14 cm körméret

Magasság: 40-50 cm

Télállóság: igen

Egyéb: illatos, vágott virágnak is alkalmas

Ültetés menete: 15 cm mélységre, egymástól 12 cm távolságra.

Az ár 5 db hagymára vonatkozik.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Actaea – botanikai nárcisz (5 db)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a shopba