Lathyrus odoratus – törpe szagos bükköny “Bijou Mix” (12 szem)

390 Ft

A törpe Bijou Mix szagos bükköny 40 cm magas száron hozza hihetetlen méretű, színű és illatú fodros virágait. Rendkívül produktív és nagyon jól mutat cserépben, konténerben és az ágyás szélén egyaránt.

Minél többet szüretelünk róla, annál több virággal jutalmaz meg minket! Az angolok egyik közkedvelt virága romantikus hangulatot csempész minden tavaszi – kora nyári csokorba és a kertbe egyaránt.

Leírás

Egynyári.

Palántanevelés ajánlott.

Nevelése: érdemes január-februárban műanyag dobozba helyezett nedves papírtörlők között melegen csíráztatni (fűtőtest mellett). A csírázáshoz sötétséget igényel, 3-7 nap alatt kel. Mikor a csírák elérik a 2 cm-es magasságot, cserépbe ültethetők. 10 cm-es cserépbe legfeljebb 2 palántát érdemes ültetni.

A cserepek szabadban tarthatók, enyhe fagy (-5 fokig) a palántákat nem károsítja. Érdemes a cserepeket fedett, 50 l-es átlátszó dobozban, mint mini üvegházban tartani, így kiszoktatásra nem lesz szükség. Erős fagy esetén a doboz a palántákkal hűvös, védett helyre vihető, ahol nevelőfényt kell biztosítani.

Tápanyagigényes, kiültetés előtt a talajba érdemes mélyen szerves trágyát bedolgozni. Kiültetés után fejlődése 2-3 hétig stagnál, majd gyors fejlődésnek indul.

Ajánlott tőtávolság: 10-15 cm.

Napos helyet igényel.

 

A virágzás elnyújtása érdekében érdemes rendszeresen szüretelni virágait, mert ellenkező esetben magot nevel és abbahagyja a virágzást. A hűvös, tavaszi időt kedveli, a nyári melegben virágzása lelassul, majd magnevelés után elszárad.

Magassága: 40 cm.

A növény minden része, beleértve a magokat is, mérgező!

 

Kiszerelés: 12 mag/tasak.

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Lathyrus odoratus – törpe szagos bükköny “Bijou Mix” (12 szem)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a shopba