Mallee - nagy csészéjű nárcisz (3 db)

1,390 Ft tart. ÁFA

Lágyan fodros táncszoknya, vagy barack-rózsaszín korona? Elbűvölő és légies, pedig majd 60 cm hosszú, erős szárakon nyílik. Garantáltan vonzza a tekinteteket!

31 készleten

Leírás

Ültetési tipp: bátran ültessük össze akár kevésbé hangsúlyos nárciszokkal! Díjnyertes fajta, a szezon közepén nyílik.

A nárciszok napos és félárnyékos helyen is szépen virítanak, és évente újabb szaporulattal hálálják meg a kezdeti befektetést. Vonzzák a méheket és az egyéb hasznos beporzókat. Télállók, melyeket a kártevők is elkerülnek.

Kedvelik a lazább talajokat, ezért ültetés előtt kevés szerves trágyával érdemes a talajt feljavítani, különösen ha talajunk kötött. Kis mennyiségű szerves trágya a hajtásnövekedés időszakában is kijuttatható. A növekedési időszakban, különösen aszályos periódusban ajánlott a locsolás.

Elvirágzás után hagyjuk a leveleket maguktól leszáradni, mielőtt eltávolítanánk őket, ami biztosítja a hagyma következő évi megfelelő tápanyag ellátását. A levélzet leszáradása után a hagymák kiemelhetők, majd ősszel új helyre telepíthetők, illetve talajban is maradhatnak, ha szeretnénk, hogy nárciszaink szépen elszaporodva telepeket alkossanak. 4-5 évente érdemes a hagymákat felásni és szétültetni. Az őszi ültetésig a hagymákat tartsuk száraz, hűvös helyen.

PRÉMIUM MINŐSÉGŰ 14-16 cm körméretű hagymákat szállítunk!

Talaj: megfelelő vízáteresztésű.
Fényigény: napos, félárnyékos.
Ültetés: ősz (szeptember – november)
Virágzás: március-április
Hagyma mérete: 14-16 cm óriás körméret
Magasság: 60 cm
Télállóság: igen

Egyéb: az ír származású Brian Duncan-nak több mint 800 nárciszfajtát köszönhetünk, kiváló nemesítés mindegyik. A Mallee is ezek közé tartozik, nem oly régi fajta, de méltán népszerű!

Ültetés menete: 15 cm mélységre, egymástól 12 cm távolságra.

Az ár 3 db hagymára vonatkozik.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Mallee – nagy csészéjű nárcisz (3 db)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a shopba