Callistephus chinensis / Aster – Őszirózsa “Liliput” (min 50 szem)

459 Ft

A kisméretű Liliput őszirózsa gombszerű, kékes és rózsaszín virágai augusztustól októberig díszítik kiskertünket, és a csodás kis gombocskák minden virágszerető szívébe garantáltan belopják magukat. A színkeverék a Blue Moon és Hi-no-Maru őszirózsák keverékét tartalmazza. Vágott virágként is kiváló, édes kis körcsokrok készíthetők belőlük, és legalább egy hétig bírják vázában is.

Leírás

Egynyári.

Márciusban palántanevelés ajánlott. 72 rekeszű vetőtálcára vessük 6-8 héttel az utolsó fagyok előtt. 21-22 Celsius fokon 7-14 napon belül csírázik. Az utolsó fagyok elmúltával, kiszoktatás után ültessük végső helyére. Érdemes fiatal palántaként kis méretű növényeket kiültetni, mert nem szereti a gyökérbolygatást. Késői kiültetés rövidebb virágszárat eredményez.

Tőtávolság: 12-25 cm.

Magasság: 50 cm.

Áprilistól megpróbálkozhatunk szabadföldi vetéssel is, reménykedve abban, hogy már nem lesz kemény fagy. Igazán májustól ajánlott a szabadföldi vetés.

Mivel hosszú szárat növeszt, a szárak megdőlésének megelőzésére érdemes uborkahálót feszíteni a fiatal növényekre, hogy abba nőjenek bele. Nem kell visszacsípni a főhajtást.

Napos helyet, tápdús földet igényel.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Callistephus chinensis / Aster – Őszirózsa “Liliput” (min 50 szem)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a shopba