Papaver somniferum – Díszmák “Flemish Peony” (min. 50 szem)

450 Ft

A Flemish Peony díszpipacs hatalmas peónia-alakú virágait a nagy tömegű szirmok és az egyediség jellemzi. Sötétlila szirmok tömege, változó arányban “kihipózva” 🙂
Vágott virágnak ugyan nem alkalmas, mert szirmait hamar elhullajtja, de a kertben gazdagon virágzó díszpipacsok látványa felejthetetlen!

Leírás

Egynyári.

Január-februárban neveljünk palántát, vagy február-márciusban vethetjük szabadföldbe, vagy nagyobb, legalább 30 cm átmérőjű cserépbe is. Palántanevelés esetén a mákszemeket a föld felszínére vessük, csak vékonyan takarjuk egy kis vermikulittal, mert fényre csírázik. Márciusban, még pici palánta formájában ültessük ki, mert később már nem viseli jól a gyökerei bolygatását. Erősebb fagyok esetén félbevágott pillepalackkal leborítva védjük a kis palántákat.

Helyben vetés esetén vessük a magokat legalább 30 cm átmérőjű fészkekbe, és max. 2 mm földdel takarjuk. Nagy foltokban ültetve igazán látványos.

Napos helyet igényel. Magasra nő, levelei szélesek, salátaszerűek. Júniusban virágzik. Jó nektárforrás, csalogatja a méheket.

Virágzás után levelei leszáradnak, visszahúzódnak.

A mákgubó látványos dísze a kertnek, szárazkötészetben is felhasználható.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Papaver somniferum – Díszmák “Flemish Peony” (min. 50 szem)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a shopba