Rézvirág – Zinnia elegans – Benary’s Giant Lime – limezöld (min 20 szem)

890 Ft

A Benary’s Giant rézvirág valódi Rolls Roys a rézvirágok között: magas, erős száron hatalmas virágok díszítenek heteken át! Ez a fajta a professzionális vágott virág termesztők kedvence, és minden kiskert díszére válik. A Lime zinnia csodálatos árnyalata elrabolja az ember szívét, az elegáns nyári csokrok elengedhetetlen főszereplője! Egyszerűen meg kell tapasztalni a tenyérnyi, telt, bársonyos érintésű virágok látványát, hogy az ember elhiggye, ilyen is létezik! Egyetlen kertből sem hiányozhat!

Leírás

Egynyári.

A palántanevelést 4 héttel az utolsó fagyok előtt, vagyis áprilisban ajánlott elkezdeni. 72 cellás vetőtálcára lyukanként helyezzünk egy magot, finoman takarjuk. Érdemes meleg helyen csíráztatni. 21-24 Celsius ideális a csírázáshoz.

Kiültetés előtt szoktassuk ki a palántákat: eleinte csak néhány órára, majd hosszabb időre tegyük ki szabadba, napos, de szélvédett helyre a kis növénykéket, majd az utolsó fagyok után, még viszonylag pici állapotban ültessük ki (május 15 körül). Nem szabad sokáig palántaként nevelni, mert nem viseli jól a gyökere bolygatását és az átültetést.

Szabadföldbe április végétől vethető, 1 cm mélyre vessük, finoman takarjuk. A palántanevelés korábbi, szebb virágzást, teltebb virágokat eredményez.

Tőtávolság: 20-25 cm. Sortávolság 30 cm.

20 cm-es állapotban érdemes a csúcshajtást visszacsípni, hogy bokrosabb növényt kapjunk, mely több virágot hoz.

Tápanyagszegény földet is elviseli. Csak a tövét érdemes locsolni a lisztharmat elkerülése érdekében.

Magasság: 70 cm.

Virágzás: július, augusztus, szeptember

Napos helyre.

Vágott virágként érdemes hosszú szárral, mélyen vágva szüretelni. Akkor szüreteljük, ha a szár megrázásakor a virág feje már mereven áll, nem imbolyog, különben hamar lekókad.

Nagy felületre ültetve igazán látványos, dekoratív színfoltot képez. Járdaszegély mellé is ideális. Karózni nem szükséges, de vágott virágnak nevelve érdemes uborkaháló kifeszíteni a szép, egyenes szárak érdekében.

Nagyobb cserépben, dézsában nevelve is nagyon mutatós. Teraszra is ideális.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Rézvirág – Zinnia elegans – Benary’s Giant Lime – limezöld (min 20 szem)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a shopba