Sir Winston Churchill – csokros virágú nárcisz (5 db)

1,270 Ft

Nagy kedvenc! Minden száron három-négy illatos, fodros, sáfrány közepű, krémszínű telt virágocska. Tényleg finom illata van. Ez a nárcisz fogyott el elsőként tavaly és tavaly előtt is 🙂

Elfogyott

Leírás

Az álomszép, teltvirágú Sir Winston Churchill nárcisz semmiben nem hasonlít névadójára. Minden száron kettesével-hármasával állnak a teltvirágú, fodros krémfehér-sáfránysárga virágocskák. Ráadásként még illatos is! Ez aztán tényleg nem az unalmas, sárga nárcisz kategória!

A nárciszok napos és félárnyékos helyen is szépen virítanak, és évente újabb szaporulattal hálálják meg a kezdeti befektetést. Vonzzák a méheket és az egyéb hasznos beporzókat. Télállók, melyeket a kártevők is elkerülnek. Prémium minőségű 12/14 cm körméretű hagymákat szállítunk.

A nárciszok a széltől védett, elsősorban napos helyeken mutatják legszebb pompájukat. Kedvelik a lazább talajokat, ezért ültetés előtt kevés szerves trágyával érdemes a talajt feljavítani, különösen ha talajunk kötött. Kis mennyiségű szerves trágya a hajtásnövekedés időszakában is kijuttatható. A növekedési időszakban, különösen aszályos periódusban ajánlott a locsolás.

Elvirágzás után hagyjuk a leveleket maguktól leszáradni, mielőtt eltávolítanánk őket, ami biztosítja a hagyma következő évi megfelelő tápanyag ellátását. A levélzet leszáradása után a hagymák kiemelhetők, majd ősszel új helyre telepíthetők, illetve talajban is maradhatnak, ha szeretnénk, hogy nárciszaink szépen elszaporodva telepeket alkossanak. 4-5 évente érdemes a hagymákat felásni és szétültetni. Az őszi ültetésig a hagymákat tartsuk száraz, hűvös helyen.

 

Talaj: megfelelő vízáteresztésű.

Fényigény: napos, félárnyékos.

Ültetés: ősz (szeptember – november)

Virágzás: március-április

Virág színe: krémfehér-sáfránysárga

Hagyma mérete: 14-16 cm óriás körméret

Magasság: 30 cm

Télállóság: igen

Egyéb: vágott virágnak is alkalmas

 

Ültetés menete: 15 cm mélységre, egymástól 12 cm távolságra.

 

Az ár 5 db hagymára vonatkozik.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Sir Winston Churchill – csokros virágú nárcisz (5 db)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a shopba