Callistephus chinensis / Aster – Őszirózsa “Matsumoto Pink tipped White” (min. 50 szem)

430 Ft

A Matsumoto Pink őszirózsa apró, pompom-szerű rózsaszín szegélyű, fehér közepű virágai bármelyik kiskertben vagy csokorban megállják a helyüket. Egészséges, erős, egyenes szárú, sűrűn elágazó növények, melyek teljes mértékben ellenállnak az őszirózsákat gyakran károsító Fusarium fertőzésnek. Vágott virágként is kiváló, legalább egy hétig bírja vázában.

Leírás

Egynyári.

Márciusban palántanevelés ajánlott. 72 rekeszű vetőtálcára vessük 6-8 héttel az utolsó fagyok előtt. 21-22 Celsius fokon 7-14 napon belül csírázik. Az utolsó fagyok elmúltával, kiszoktatás után ültessük végső helyére. Érdemes fiatal palántaként kis méretű növényeket kiültetni, mert nem szereti a gyökérbolygatást. Késői kiültetés rövidebb virágszárat eredményez.

Tőtávolság: 12-25 cm.

Áprilistól megpróbálkozhatunk szabadföldi vetéssel is, reménykedve abban, hogy már nem lesz kemény fagy. Igazán májustól ajánlott a szabadföldi vetés.

Mivel hosszú szárat növeszt, a szárak megdőlésének megelőzésére érdemes uborkahálót feszíteni a fiatal növényekre, hogy abba nőjenek bele. Nem kell visszacsípni a főhajtást.

Napos helyet, tápdús földet igényel.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Callistephus chinensis / Aster – Őszirózsa “Matsumoto Pink tipped White” (min. 50 szem)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a shopba