Antirrhinum majus – Tátika “Madame Butterfly Bronz” (min 20 szem)

711 Ft

A tátikák teljesen új dimenziója!  Azálea-virágú tátikaként is ismert, teltvirágú, csodálatos barackos-bronz színekben pompázó, hosszú szárú, egész nyáron át virágzó, a hagyományos tátikára nyomokban sem emlékeztető csoda! Minél többet szüretelünk róla, annál többet virágzik! Saját tapasztalat! Kiváló, erős szárú, hosszú ideig díszítő vágott virág.

Leírás

Nevelése: palántanevelés ajánlott. Szabadföldi vetés nem javasolt.

A magokat az utolsó fagyok előtt 8-10 héttel vessük el a föld felszínére, ne takarjuk, mert fényre csírázik. Az első valódi levelek megjelenésekor, 3-4 hetes korban ültessük át nagyobb cserépbe.

Kiültetés előtt 1-2 héten át fokozatosan szoktassuk a kinti körülményekhez, egyre hosszabb intervallumokra hagyva a szabadban.

Az utolsó fagyok elmúltával ültessük ki. A csúcshajtás visszacsípése 10 cm-es méretű palánták esetében bokrosabb növényt, ezáltal több virágot eredményez, azonban a virágzás néhány héttel későbbre várható. 15-30 cm tőtávolságra érdemes ültetni.

Fényigény: napos/félárnyékos

Talaj: tápdús, jó vízáteresztő, neutrális.

Nevelés időtartama: 110-120 nap

Magassága: 60-90 cm

Dőlésre hajlamos, támasztékot igényel, hálózni érdemes.

Hidegtűrő egynyáriként nyár végén vetve a kis növények áttelelnek és a következő tavaszon akár egy hónappal korábban virágoznak tavasszal vetett társaiknál, különösen ha fátyolfóliával takarva minimális védelemben részesülnek az elemekkel szemben. Erről a blogban is olvashatsz részletesebben.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Antirrhinum majus – Tátika “Madame Butterfly Bronz” (min 20 szem)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a shopba