Szagos bükköny - Lathyrus odoratus - Royal Lavender (12 szem)

446 Ft tart. ÁFA

A halvány lila Royal Lavender szagos bükköny bőséggel hozza illatos, levendula-lila virágait. A tövét mulccsal árnyékolva sokkal tovább marad produktív.

A Spencer típusú szagos bükkönyhöz képest a Royal sorozat nagyobb virággal rendelkezik. A virágok átmérője 5 cm, és illatuk egyszerűen leírhatatlanul finom, hosszú és erős száron nőnek.

Minél többet szüretelünk róla, annál több virággal jutalmaz meg minket! Az angolok egyik közkedvelt virága romantikus hangulatot csempész minden tavaszi – kora nyári csokorba és a kertbe egyaránt.

Leírás

Egynyári.

Palántanevelés ajánlott.

Nevelése: érdemes január-februárban műanyag dobozba helyezett nedves papírtörlők között melegen csíráztatni (fűtőtest mellett). A csírázáshoz sötétséget igényel, 3-7 nap alatt kel. Mikor a csírák elérik a 2 cm-es magasságot, cserépbe ültethetők. 10 cm-es cserépbe legfeljebb 2 palántát érdemes ültetni.

A cserepek szabadban tarthatók, enyhe fagy (-5 fokig) a palántákat nem károsítja. Érdemes a cserepeket fedett, 50 l-es átlátszó dobozban, mint mini üvegházban tartani, így kiszoktatásra nem lesz szükség. Erős fagy esetén a doboz a palántákkal hűvös, védett helyre vihető, ahol nevelőfényt kell biztosítani.

Tápanyagigényes, kiültetés előtt a talajba érdemes mélyen szerves trágyát bedolgozni. Kiültetés után fejlődése 2-3 hétig stagnál, majd gyors fejlődésnek indul.

 

Ajánlott tőtávolság: 15-20 cm.

 

Napos helyet igényel.

 

A virágzás elnyújtása érdekében érdemes rendszeresen szüretelni virágait, mert ellenkező esetben magot nevel és abbahagyja a virágzást. A hűvös, tavaszi időt kedveli, a nyári melegben virágzása lelassul, majd magnevelés után elszárad.

Magassága eléri a 180-250 cm-t, futó növény, mindenképp támasztékot igényel.

 

A növény minden része, beleértve a magokat is, mérgező!

 

Kiszerelés: 12 mag/tasak.

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Szagos bükköny – Lathyrus odoratus – Royal Lavender (12 szem)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a shopba