Galtonia candicans – Nyári jácint (min. 20 szem mag)

990 Ft

Kertészeti díjjal is jutalmazták ezt a felénk még viszonylag ritka, csodás, magas szárú évelőt, a nyári jácintot. A Dél-Afrikában őshonos finoman elegáns növény nyár végén hozza csüngő, illatos, fehér virágait. Kedvelt vágott virág, amit védett helyen a teraszon és a kertben is nevelhetünk.

A magból néhány év alatt fejlődik ki a hagyma. Egy hagymából 2-3 szár bújik ki, melyeket 10-15 virág is nyílhat. Vonzza a méheket, csoportokba ültetve csodás! A napos helyet és a jó vízelvezetésű, termékeny talajt kedveli, a növekedési időszakban sok locsolást igényel.

Nem téltűrő, így a fagyok előtt a kardvirághoz hasonlóan ássuk ki a hagymát és tároljuk száraz, hűvös helyen.

 

Leírás

Évelő.

Magvetés: Rászórjuk a magokat a földre, ujjunkkal belenyomkodjuk, és nedvesen tartjuk a földet. Vermikulittal takarhatjuk. Szobahőmérsékleten néhány héten belül megindul a csírázás. A csírázás egyenetlen, ne dobjuk ki idő előtt a veteményt. Nem igényel hideghatást.

A kis növényeket néhány valódi levél megjelenése után ültessük önálló cserepekbe, így neveljük tovább, amíg a kis hagymák meg nem erősödnek. Nem télálló, a kifejlődő kis hagymákat védett, fagymentes helyen teleltessük.

120 cm magasra növő látványos évelő.

Szárai erősen felfelé törők.

Napra és félárnyékba is ültethetjük.

Nagy termete miatt inkább a nagyobb ágyások dísznövénye.

 

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Galtonia candicans – Nyári jácint (min. 20 szem mag)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a shopba