Kőtörőfű (Saxifraga x arendsii) – Highlander Rose (min. 20 szem mag)

430 Ft

Félárnyékos évelőágyások, sziklakertek szegélynövénye a mindössze 10 cm magas örökzöld, évelő kőtörőfű. A Highlander Rose fajta az édes sötét és virágos rózsaszín virágaival tündéri összehatást kelt. Tűző napra semmiképp ne ültessük, nyáron mérsékelt locsolást igényel. Pár évente érdemes szétültetni, megifjítani a töveket.

Elfogyott

Leírás

Örökzöld évelő.

Nevelése: palántanevelés ajánlott. A magokat vessük vetőtálca, balkonláda felületére, ne takarjuk, mert fényre csírázik. Húzzunk a veteményre fóliát vagy zacskót. Csírázás során tartsuk nyirkosan, de ne tocsogjon. Szobahőmérsékleten 21-30 napon belül kel, de néhány lustább magonc csak 60 napon belül mozdul meg. Ha 60 napig nem kelt ki, tegyük hűtőbe az egész dobozt 3 hétre, majd újra melegre.

Ha már elég nagyok a palánták, ültessük őket külön cserépbe. Kiszoktatást követően, a fagyok elmúltával ültessük csak ki.

Téli vetéssel remekül nevelhető!

Világos és sötét rózsaszín virágai április-májusban jelennek meg. Félárnyékos helyen, laza talajban nő, közepes vízigényű. Árnyas évelőágyások szegélyeként, keleti vagy nyugati tájolású sziklakertekben lesz a legszebb.

Magassága: 10-15 cm

Tőtávolság: 15-20 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kőtörőfű (Saxifraga x arendsii) – Highlander Rose (min. 20 szem mag)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a shopba