Nagyvirágú tisztesfű (Stachys macrantha) – (min. 10 szem mag)

480 Ft

Sziklakertek, évelő ágyások szegélyének remek talajtakarója a halvány lila, fürtös virágú Nagyvirágú tisztesfű. Elviseli a tápanyagban szegény, rossz minőségű talajokat is. Két locsolás között talaja száradjon ki!

Érdemes téli vetéssel vetni!

 

Leírás

Évelő.

Októbertől februárig szabadföldbe is vethetjük:  vessük 12 mm mélyre, gyomoktól és kövektől mentes, előkészített talajba, majd tartsuk nedvesen. Az őszi-téli vetés biztosítja a természetes váltakozó lehülést-melegedést, ami az embrió képződéséhez szükséges. A csírázás csak tavasszal indul meg.

Beltérben is vethető. Vessük nedves, jó vízelvezetésű vetőkomposztra, csak vermikulittal fedjük vékonyan. A veteményt tegyük hőtűbe, de ne fagyra, és tartsuk 4°C-on 2-3 hétig. Ezt követően a csírázás egy hűvösebb, 10-15 fokos környezetet igényel.

Ha a palánták elég nagyok, ültessük át őket 8 cm-es cserepekbe, és hűvösebb körülmények között neveljük tovább. A fagyveszély elmúltával akklimatizáljuk és a növényeket ültessük ki 50 cm-es sortávolsággal.

Téli vetéssel is nevelhető!

Napos, félárnyékos földbe ültessük. Elviseli a tápanyagban szegény, száraz talajokat, sőt, két locsolás között talaját hagyjuk kiszáradni. Tökéletes talajtakaró sziklakertekbe, évelő ágyások szegélyébe.

Magassága: 60 cm.

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Nagyvirágú tisztesfű (Stachys macrantha) – (min. 10 szem mag)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a shopba