Díszpipacs - Papaver somniferum - Purple Peony (min. 50 szem)

446 Ft tart. ÁFA

A Purple Peony díszpipacs hatalmas peónia-alakú virágait sötétlila szirmok tömege alkotja. Virágzás után az elszáradt mákfej egész őszig dekoratív marad, vagy szárazkötészetben is felhasználható. Vágott virágnak nem alkalmas, szirmait hamar elhullajtja. A kertben gazdagon virágzó díszpipacsok látványa azonban felejthetetlen!

Leírás

Egynyári.

Január-februárban neveljünk palántát, vagy február-márciusban vethetjük szabadföldbe, vagy nagyobb, legalább 30 cm átmérőjű cserépbe is. Palántanevelés esetén a mákszemeket a föld felszínére vessük, csak vékonyan takarjuk egy kis vermikulittal, mert fényre csírázik. Márciusban, még pici palánta formájában ültessük ki, mert később már nem viseli jól a gyökerei bolygatását. Erősebb fagyok esetén félbevágott pillepalackkal leborítva védjük a kis palántákat.

Helyben vetés esetén vessük a magokat legalább 30 cm átmérőjű fészkekbe, és max. 2 mm földdel takarjuk. Nagy foltokban ültetve igazán látványos.

Napos helyet igényel. Magasra nő, levelei szélesek, salátaszerűek. Júniusban virágzik. Jó nektárforrás, csalogatja a méheket.

Virágzás után levelei leszáradnak, visszahúzódnak.

A mákgubó látványos dísze a kertnek, szárazkötészetben is felhasználható.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Díszpipacs – Papaver somniferum – Purple Peony (min. 50 szem)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a shopba