Eustoma grandiflorum – Liziantusz, préritárnics “Arena 3 Pink Flash” (min 20 szem)

1,290 Ft

Az Arena 3 Pink Flash liziantusz hatalmas, fodros szirmú rózsaszín virágai későn, július-augusztusban nyílnak, a meleget jól tolerálják.  A virágok nagyon hosszú ideig, akár három héten át virítanak a kertben és a vázában egyaránt. Kiváló vágott virág, a nyári esküvői csokrok megunhatatlan slágere.

Pelletált vetőmagok, vagyis minden egyes apró magocska pelletbe van csomagolva a könnyebb vetés és kezelhetőség érdekében.

Elfogyott

Leírás

Az Észak-Amerika és Mexikó füves pusztáiról származó liziantusz közkedvelt virágágyi és vágott virág. Éghajlatunkon egynyáriként nevelhető. Egyetlen virágszáron több bimbót nevel, amik fokozatos nyílásukkal biztosítják a sokáig tartó virágpompát. Levelei szürkés zöldek, simák, átellenesek, kissé pozsgásak.

Részletes beszámoló olvasható a blogban a liziantusz magról történő sikeres nevelésről!

Gondozása: napfényes helyet, tápanyagban gazdag, jó vízelvetésű talajt igényel.

Vetés: Magjai rendkívül aprók. Palántanevelés ajánlott. Január-februárban (12-13 héttel az utolsó fagyok előtt) vessük a vetőtálcán a föld felszínére, de földdel takarni nem szabad, mivel fényre csírázik. A csírázáshoz 21-24 Celsius hőmérséklet, állandó páratartalom és fény szükséges. Fontos a szellőzés a gombabetegségek elkerülése érdekében. Kelés után ajánlott a hőméréskletet 16-21 Celsiusra csökkenteni.

Átültetés: A palántákat négy leveles korban (50-60 nap) ajánlott nagyobb cserépbe, jó minőségű tápdús földbe ültetni, majd a tavaszi fagyok elmúltával szabadföldbe illetve fóliasátorba ültethetők. Minden növekedési szakaszban mérsékelt locsolást igényel, nem szereti a túlöntözést. Locsolások között földje enyhén kiszáradhat. Növekedése lassú, 5 hónap (155-165 nap) alatt éri el a virágzást.

Dőlésre hajlamos! Magas szára a szél és eső hatására könnyen megdől, ezért karózni vagy nagyobb mennyiségben ültetve hálózni célszerű.

Magassága: 60-90 cm

Szabadföldi vetés a lassú növekedés miatt nem ajánlott!

Erdeti élőhelyén évelő növény. Hazánkban melegházban áttelelhet, bár ennek sikere kicsi, mivel gomba- és egyéb betegségek támadhatják meg.

Az apró magok a könnyebb kezelhetőség érdekében pellettel vannak körülvéve.

Az ár min. 20 szem pelletált magra vonatkozik.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Eustoma grandiflorum – Liziantusz, préritárnics “Arena 3 Pink Flash” (min 20 szem)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a shopba