Liliom, ázsiai - Elodie (2 db)

1,290 Ft

Erős, egyenes száron ülnek a félig telt, középen finoman pettyezett mintával ékes rózsaszín virágok. Kiváló vágott virág.

9 készleten

Leírás

Az Elodie liliom látványos, félig telt rózsaszín virágainak közepét sötétebb pettyek díszítik. Erős, egyenes szára és felálló virágai valódi eleganciát és egzotikumot csempésznek a virágszegélybe. Fantasztikus vágott virág, a romantikus, nőies csokrok fontos alkotóeleme. Illatos!

A liliomok kedvelik a napos, szerves anyagban gazdag, laza talajokat. Meglehetősen tápanyag igényesek, ezért a talaj komposzttal történő feljavítását és/vagy a rendszeres tápoldatozást meghálálják.

A gumók hajlamosak a kiszáradásra, ezért kézhezvételt követően ajánlott azonnal elültetni. Elvirágzás után a virágfejet ajánlott eltávolítani, ősszel pedig a virágszárat visszavágni. Részletes nevelési útmutató, valamint a liliomok virágkötészeti felhasználásáról szóló beszámoló blogbejegyzés formájában olvasható.

A liliomok teljes mértékben télállók.

Cserépben is nevelhető.

Macskatulajdonosok figyelem! A liliom minden része mérgező a cicák számára, a növény bármely része, beleértve a virágport is, veseelégtelenséget okozhat!

 

Talaj: megfelelő vízáteresztésű, tápanyagban gazdag

Fényigény: napos

Ültetés: ősz (szeptember – november)

Virágzás: július, augusztus

Hagyma mérete: 14/16 cm körméret

Magasság: 120 cm

Télállóság: igen

Egyéb: Kiváló vágott virág

 

Ültetés menete: 15 cm mélységre, egymástól 20 cm távolságra.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Liliom, ázsiai – Elodie (2 db)” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a shopba