Thalia – orchidea nárcisz (5 db)

1,460 Ft

Díjnyertes nárcisz bókoló, hófehér, illatos virágokkal. Orchidea nárcisznak is nevezik. Megbízható, hosszú életű.

Elfogyott

Leírás

A díjnyertes, kisebb termetű Triandrus vagy Orchidea nárcisz kategóriába tartozó fehér Thalia egy virágszáron több virágot is nevel. A virágok hófehérek, bókolók, nagyon illatosak, a lepellevelek visszahajlók. Kiváló tulajdonságainak hála elnyerte az amerikai Nárcisz Társaság elismerését (Wister Award). Különösen alkalmas sziklakertbe, virágtartókba. Nem lehet eleget dicsérni!

A nárciszok napos és félárnyékos helyen is szépen virítanak, és évente újabb szaporulattal hálálják meg a kezdeti befektetést. Vonzzák a méheket és az egyéb hasznos beporzókat. Télállók, melyeket a kártevők is elkerülnek.

A nárciszok a széltől védett, elsősorban napos helyeken mutatják legszebb pompájukat. Kedvelik a lazább talajokat, ezért ültetés előtt kevés szerves trágyával érdemes a talajt feljavítani, különösen ha talajunk kötött. Kis mennyiségű szerves trágya a hajtásnövekedés időszakában is kijuttatható. A növekedési időszakban, különösen aszályos periódusban ajánlott a locsolás.

Elvirágzás után hagyjuk a leveleket maguktól leszáradni, mielőtt eltávolítanánk őket, ami biztosítja a hagyma következő évi megfelelő tápanyag ellátását. A levélzet leszáradása után a hagymák kiemelhetők, majd ősszel új helyre telepíthetők, illetve talajban is maradhatnak, ha szeretnénk, hogy nárciszaink szépen elszaporodva telepeket alkossanak. 4-5 évente érdemes a hagymákat felásni és szétültetni. Az őszi ültetésig a hagymákat tartsuk száraz, jól szellőző, hűvös helyen.

Talaj: megfelelő vízáteresztésű.

Fényigény: napos, félárnyékos.

Ültetés: ősz (szeptember – november)

Virágzás: március-április

Virág színe: fehér

Hagyma mérete: 10/12 cm körméret

Magasság: 20 cm

Télállóság: igen

Egyéb: vágott virágnak is alkalmas

Ültetés menete: 15 cm mélységre, egymástól 10 cm távolságra.

Az ár 5 db hagymára vonatkozik.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Thalia – orchidea nárcisz (5 db)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a shopba