Pézsma mályva – Malva moschata – Appleblossom (min. 20 szem)

460 Ft

Nagyméretű bokrot képező, természetes hatású, halvány virágú mályvaféle. Erős illatáért is szeretjük! Igénytelen, odafigyelést alig igényel, télen takarjuk valamennyire hogy ne fagyjon el!

Leírás

Évelő!

Helyben vetés: Közvetlenül a virágágyba április környékén, de mindenféleképpen a fagyok elmúltával. A magokat 2-5 cm-re szórjuk el egymástól 3-4 mm mélyre. A talajt tartsuk nedvesen. Amikor a magoncok kb. 5 cm magasra nőnek, akkor ritkítsuk meg őket, hogy egymástól kb 40 cm-re legyenek.

Palántanevelés: Előcsíráztatása tálcán márciusban: a magokat szórjuk a földdel teli tálcára, nyomkodjuk be őket a talajba (komposzt és homok keveréke a legjobb) vagy takarjuk be újabb földréteggel. A talajt tartsuk nedvesen. A magoncok 14-21 nap múlva bukkannak ki a földből,  és ha már 3-4 levelet növesztettek, akkor érdemes külön átültetni őket cserepekbe, hogy gyökerük megerősödhessen. Kiültetés előtt érdemes a növényt 6-7 napig akklimatizálni a kinti hőmérséklethez egy védett helyen. Április-május környékén kiültethető. A beltérben vagy melegházban előcsíráztatott növények előbb kezdenek el virágozni.

Napos és meleg helyen, mérsékelten száraz, jó vízelvezetésű, tápanyagban szegény talajban érzi jól magát. A homokos, mészköves talajban is jól megél.

Természethű kertbe, mező kompozícióban jól mutat, vagy angol stílusú, magas hatású kertekben!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Pézsma mályva – Malva moschata – Appleblossom (min. 20 szem)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a shopba