Pézsma mályva – Malva moschata – Rosea (min. 20 szem)

460 Ft

Nagyméretű bokrot képező, természetes hatású, lilás-rózsaszín mályvaféle. Erős illatáért is szeretjük! Igénytelen, odafigyelést alig igényel, télen takarjuk valamennyire hogy ne fagyjon el!

Leírás

Évelő!

Helyben vetés: Közvetlenül a virágágyba április környékén, de mindenféleképpen a fagyok elmúltával. A magokat 2-5 cm-re szórjuk el egymástól 3-4 mm mélyre. A talajt tartsuk nedvesen. Amikor a magoncok kb. 5 cm magasra nőnek, akkor ritkítsuk meg őket, hogy egymástól kb 40 cm-re legyenek.

Palántanevelés: Előcsíráztatása tálcán márciusban: a magokat szórjuk a földdel teli tálcára, nyomkodjuk be őket a talajba (komposzt és homok keveréke a legjobb) vagy takarjuk be újabb földréteggel. A talajt tartsuk nedvesen. A magoncok 14-21 nap múlva bukkannak ki a földből,  és ha már 3-4 levelet növesztettek, akkor érdemes külön átültetni őket cserepekbe, hogy gyökerük megerősödhessen. Kiültetés előtt érdemes a növényt 6-7 napig akklimatizálni a kinti hőmérséklethez egy védett helyen. Április-május környékén kiültethető. A beltérben vagy melegházban előcsíráztatott növények előbb kezdenek el virágozni.

Napos és meleg helyen, mérsékelten száraz, jó vízelvezetésű, tápanyagban szegény talajban érzi jól magát. A homokos, mészköves talajban is jól megél.

Természethű kertbe, mező kompozícióban jól mutat, vagy angol stílusú, magas hatású kertekben!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Pézsma mályva – Malva moschata – Rosea (min. 20 szem)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a shopba