Beautiful child in garden

Kisgyerekkel a virágoskertben

A kertben nőttem fel, szüleimtől rengeteg, csak felnőtt fejjel értékelt tudást kaptam, ez a legfontosabb örökségem. Anyaként nagyon fontosnak tartom, hogy a lánc ne szakadjon meg, ezt a tudást én is továbbadjam. A legjobb módja a kertész-szenvedély továbbadásának, ha bevonjuk kis palántáinkat is a veteményezésbe. Nálunk minden gyerkőcnek van saját kis virágágyása, amit bizony büszkén mutogat, nevelget, locsolgat.

 

Nem kell nagy területben gondolkodni, egy teraszon, balkonládákban is lehet szép, értelmes, különleges kertet alkotni. 

 

Az ajánlott egynyári virágok mindegyikével garantált, hogy a kis kertészek sikert érnek el, akár cserépben is.

 

Ilyen például a mézontófű (facélia, latinul Phacelia tanacetifolia), amely kora tavasztól június közepéig vethető, könnyen nevelhető virágos növény. A magot elég az előzőleg megművelt, elgereblyézett föld felszínére szórni, nem kell takarni. Ennél könnyebb nincs is!

 

A mézontófű, ahogy a neve is sugallja, kiváló méhlegelő: néhány héten belül élelmet biztosít a szorgos méhecskék számára. 

 

facélia (Phacelia tanacetifolia)

 

Kis kertészek számára magvetéssel könnyen nevelhető a körömvirág (Calendula officinalis), a búzavirág (Centaurea cyanus), a napraforgó (Helianthus annuus), a pillangóvirág (Cosmos bipinnatus) és a rézvirág (Zinnia) is.

 

körömvirág (Calendula officinalis)

 

A körömvirágot, búzavirágot és pillangóvirágot már március közepétől lehet szabad földbe vetni, a magokat kis barázdába szórjuk majd vékony földréteggel fedjük be.

 

pillangóvirág (Cosmos bipinnatus)
búzavirág (Centaurea cyanus)

 

A napraforgó és rézvirág melegigényes növények, őket áprilistól érdemes vetni.

 

 

A pillangóvirág, napraforgó és rézvirág nagy méretű cserépben nevelve gyönyörű színfoltot alkot balkonon és mini-kertekben is.

 

rézvirág (Zinnia elegans)

 

Ha szakaszosan vetünk, vagyis minden két hétben megismételjük a vetést június közepéig, akkor soha nem marad virágos dísz nélkül kis palántánk kertecskéje!

 

Ezek a virágok kivétel nélkül remek, hosszú ideig díszítő vágott virágok. Érdemes őket termeszteni, hiszen így a kis kertészek saját kertecskéből szüretelt bokrétákkal lephetik meg a nagyit!

Válassz kínálatunkból

A kert királynői vitathatatlanul a rózsák. Kínálatunkban a legkiválóbb nemesítők rózsái találhatók.

Hosszú életű évelő, mely évről évre egyre nagyobb bokorral és virágtömeggel hálálja meg a törődést.

A természetes hatású, szépen megkomponált kert hosszú életű tagjait elég csupán egyszer telepíteni.

Egy apró magban minden megtalálható, ami a csodához kell. Légy Te az, aki megteremti!

0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a shopba