Legényrózsák, zinniák …

(by Zsuzska)

 

Idei legnagyobb kedvenc: a ZINNIA.

Oti mutatta be a millió fajtát, amit forgalmazunk, habár az elején nyekeregtem, féltem tőle … ha tudtam volna milyen egyszerű a gondozása, már rég teleültetem volna vele a kertet!

Magokat szórtam szabadföldbe, néha meglocsoltam és ennyi 🙂 semmi extra odafigyelést nem igényelt, most se teszi. Csak virágzik. Folyamatosan.

Képzeljétek, a legelső kinyilt fej most kezdi az 5. virágzó hetét. Ami mindent összevetve is rekordnak számít. Az utána következők is tartják az iramot, senki sem hajlik le, szárad el, vagy ilyenek, pedig hosszú szárúakat is ültettem szép számmal. Mindenki bírja a szelet, napot, esőt, bármit, a csúnyagonosz csigák is elkerülik őket. Csúcs ez a Zinnia, én mondom, igazán csúcs!

 

Kedvenceim lettek a Queen- széria, meg a szuper magas Benary fajta. Előbbiből a lime színű és a narancsos is elképesztő színvilág, szomszéd Irina csodájára jár nálam már régóta 🙂 Jövőre többet ültetek, sőt kifejezetten hangsúlyos ágyás csinálok Benary’s White-al, habos-babos sarkot képzelek el a fügebokrom mellé, de tuti befutó lesz a  Benary’s Giant Lilac is!

Otinak rengeteg van a nagykertben, a legtöbb csokrában használja is! Megbízható a csokrokban és most már tudom, hogy elképesztő tartós száron is.

Válassz kínálatunkból

A kert királynői vitathatatlanul a rózsák. Kínálatunkban a legkiválóbb nemesítők rózsái találhatók.

Hosszú életű évelő, mely évről évre egyre nagyobb bokorral és virágtömeggel hálálja meg a törődést.

A természetes hatású, szépen megkomponált kert hosszú életű tagjait elég csupán egyszer telepíteni.

Egy apró magban minden megtalálható, ami a csodához kell. Légy Te az, aki megteremti!

0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a shopba