Szárazságtűrő évelőket is nevelhetünk magról!

Az elmúlt hetek aszályos időjárása rámutatott, mennyire fontos a megfelelő növényválasztás, ha könnyen fenntartható, nem vízigényes, mégis szép kertet szeretnénk.

 
 
 
 
 

Hadd mutassak be most pár szárazságtűrő (és nem mellesleg téltűrő) évelőt, melyeket egyszerűen nevelhetünk magról, és feldobják a kertet. A magról nevelés nagy híve vagyok, mert, ha ügyesek vagyunk, költséghatékonyan tudjuk felvirágozni az egész kiskertet, és a saját nevelés – mégiscsak saját!

 
 
 
 
 
 

 

 

Sudárzsálya – Perovskia atriplicifolia: ilyenkor, ősszel a legmutatósabb hosszú, kék színű magas virágszáraival. 

 

A Taiga fajta nem nő olyan magasra, mint a többi típus, legfeljebb 60-70 cm-es szárain nem dőlnek meg a virágok. Levelei is illatosak, és imádják a beporzók. Napimádó, aszálytűrő, nem kényes növény, már az első évben virágzik!

 
 
 
 

 

 
 
 
 

Ernyős verbéna – Verbena bonariensis

 

Csodás látvány napos kertrészekben különösen nagyobb tömegben a rengeteg, magas száron ringatózó lila virágfej. Nevelése magról kifejezetten egyszerű, csak a veteményt egy hétre tegyük hűtőbe (igen, földestül-mindenestül), ami megnöveli a csírázási hajlandóságot. Aszálytűrő, a megfelelő körülmények között önvetővé válik, de nálam évek óta áttelel, nem fagy ki. Már az első évben virágzik. Telitalálat!

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Szintén nagyon hálásak az évelő kúpvirágok (Rudbeckia fulgida) melyeket akár tavasszal, akár nyár végén is vethetünk, és még az én majdnem teljesen locsolás-mentes kiskertemben is túléltek eddig minden kataklizmát, és még a csigák sem szeretik őket. Nagy tömegben, legalább három tövet egymás mellé ültetve igazán mutatósak. Csak ajánlani tudom!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Végezetül nem pont most van a fő szezonja az évelő cickafarknak (Achillea millefolium), de ha hiszitek, ha nem, nálam még vannak virágzó tövek, melyeket márciusban vetettem, és május elején ültettem ki. Fő virágzási időszakuk a nyár eleje, de akkor parádés látványt nyújtanak, különösen díszfüvekkel, árvalányhajjal párosítva. Magról könnyen nevelhetők, áttelelnek, és tőosztással tovább szaporíthatók, és már az első évben virágoznak.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Válassz kínálatunkból

A kert királynői vitathatatlanul a rózsák. Kínálatunkban a legkiválóbb nemesítők rózsái találhatók.

Hosszú életű évelő, mely évről évre egyre nagyobb bokorral és virágtömeggel hálálja meg a törődést.

A természetes hatású, szépen megkomponált kert hosszú életű tagjait elég csupán egyszer telepíteni.

Egy apró magban minden megtalálható, ami a csodához kell. Légy Te az, aki megteremti!

0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a shopba