Csokrok eklektikus farm-stílusban

A virágkötészetben, csakúgy, mint a divatban, különböző trendek váltják egymást. Az USA-ban és Nyugat-Európában a slow-flower mozgalomnak hála rendkívüli népszerűségre tett szert a farm-stílus, ami lassan hozzánk is begyűrűzik.Aki kívábcsi rá, remek kiegészítő információk lelhetők fel a slow flower mozgalomról az alábbi linken:

https://slowflowers.com/

 

A mozgalom követői a helyben, szezonálisan termelt kerti virágokból álló bokrétákat gyakran vadvirágokkal, bogyókkal, füvekkel egészítik ki. Az alkotásokban nincs semmi merevség, csupa élet, játékosság egy-egy ilyen bokréta.  Ez nem a gúzsba kötött, gyöngyökkel, flitterekkel megtűzdelt, mesterségesen kékre színezett virágok műfaja… Ez a természetes stílus áll hozzám is a legközelebb.

 

Fűszernövényt a csokorba!

 

A csokrokba  a kerti virágok mellé gyakran teszek első hallásra furcsának tűnő összetevőket, kaprot, mentát, málna levelet, szeder bogyót, oregánót, alkörmöst, máktermést, mogyoró levelet és termést, ami új dimenzióba emeli a kompozíciót. A sikeres hazai virágkötőknél egyre gyakrabban bukkannak fel ezek az összetevők, illetve az eddig csak piaci csokrokban felbukkanó kerti virágokat, tátikát, zinniát, kúpvirágot, dáliát is egyre gyakrabban használják a virágboltosok. Ebben a stílusban alkotok én is amatőr virágkötőként, bár hivatalos képzésben soha nem részesültem.

 

Farm-stílus, mint kult irányzat

 

Az lelkesít, hogy az egyik általam nagyrabecsült New York-i sztár virágkötő, a Saipua műhely megalkotója, Sarah Ryhanen, sem vett részt formális virágkötészeti képzésen, de rendkívül fejlett művészi érzékkel, ízléssel és jó szemmel rendelkezve, és főként iróniát nem nélkülöző írásainak köszönhetően ikonikus alakká nőtte ki magát és vált a nagyváros krémjének kedvencévé. Jelenleg a Worlds End (Világ vége) névre keresztelt farmját igazgatva éli ki ambícióit, virágkötészettel, szappankészítéssel és juhtenyésztéssel! foglalkozva.

 

https://www.saipua.com/

 

Válassz kínálatunkból

A kert királynői vitathatatlanul a rózsák. Kínálatunkban a legkiválóbb nemesítők rózsái találhatók.

Hosszú életű évelő, mely évről évre egyre nagyobb bokorral és virágtömeggel hálálja meg a törődést.

A természetes hatású, szépen megkomponált kert hosszú életű tagjait elég csupán egyszer telepíteni.

Egy apró magban minden megtalálható, ami a csodához kell. Légy Te az, aki megteremti!

0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a shopba