Sanvitalia procumbens – Heverő Tömpevirág (min. 30 szem)

490 Ft

Az apró termetű, kecses tömpevirág egész nyáron hozza napraforgóra emlékeztető virágait. Erkélyládába és virágágyásba ültetve egyaránt mutatós. Hajtásai az erkélyládákból akár 30 cm hosszan is kicsünghetnek. Nyáron a növénykéket szinte teljesen elborítják az apró, sárga virágok.

Öntözzük rendszeresen, forró nyári napokon akár naponta kétszer is.

Nagyon jól mutat muskátlival párosítva!

Leírás

Egynyári.

Vessük végleges helyére, balkonládába vagy kaspóba, illetve virágágyás szegélyébe, a föld felszínére a magokat. A csírázáshoz már 15-18 °C hőmérséklet elegendő. A csíranövények 1-2 hét után jelennek meg. Nem szereti az átültetést!

Ha a palánták már meggyökeresedtek az erkélyládában, nincs több feladatunk, csak a szokásos ápolási teendőket kell ellátnunk. Öntözzük tehát rendszeresen, forró nyári napokon akár naponta kétszer is.

A növekedési időszakban kéthetente adjunk az öntözővízhez tápoldatot, ezáltal késő őszig folyamatosan újabb virágok képzésére serkenthetjük a növényt.

A virágzás idejét úgy is meghosszabbíthatjuk, ha az elvirágzott részeket azonnal eltávolítjuk. A növény az első fagyok beálltával általában elpusztul.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Sanvitalia procumbens – Heverő Tömpevirág (min. 30 szem)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a shopba