Berkheya purpurea – Bíbor bogáncs “halvány lila” (min. 20 szem)

490 Ft

Ez a jóképű, Dél-Afrikából származó fagyérzékeny évelő növény minden napos évelő ágyásban figyelmet követel magának. Az időszakos aszályt és forróságot is elég jól viseli, mérsékelt locsolás mellett. A mi klímánkon enyhébb teleken áttelel.

A Berkheya nagy, elegáns levélrozettát képez, amelyből kinövő szárain hozza késő nyáron szokatlanul szép, ezüstös-kék, sötétlila közepű, nagy virágait.

Frissen vagy szárított virágként is használható vágott virág.

Leírás

Fagyérzékeny évelő.

Nevelése: palántanevelés ajánlott. Vessük a magokat februát-áprilisban vetőtálcára, balkonládába. A magokat épphogy, vékonyan takarjuk, a legjobb, ha vermikulittal. Szobahőmérsékleten, 20 fokon 2-3 héten belül kikel, de néha tovább tart a kelés. Ha már olyan nagyok a palánták, hogy pikírozni lehessen őket, ültessük kis 9 cm-es cserepekbe, és hűvösebb körülmémnyek között neveljük tovább.

 

Ültetési helyéül napos, világos esetleg félárnyékos helyet válasszunk. Az enyhébb teleken áttelel a mi klímánkon, télen viszont mindenképp védelmet igényel, takarjuk a töveket.

Legszebben, humuszos talajba ültetve, rendszeres öntözés mellett fejlődik, de az időszakos nyári forróságot és aszályt is jól bírja.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Berkheya purpurea – Bíbor bogáncs “halvány lila” (min. 20 szem)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a shopba